Usiamo i cookie per offrire un'esperienza affidabile e personalizzata sul sito di ENAIP Veneto. Visitandolo, accetti il nostro uso dei cookie.

La Camera di Commercio di Friburgo ad ENAIP Veneto - Padova

La Camera di Commercio di Friburgo nei giorni 18 e 19 Marzo arriverà ad ENAIP Veneto di Padova. Una visita attesissima.

Freiburg Historisches Kaufhaus C FWTM Schwerer front large

Saranno ospiti presso la nostra sede diversi componenti tra cui

  • 5 macellai professionisti, uno di questi rappresenta la categoria per ilBaden-Württemberg e un altro è italiano che ha fatto il suo apprendistato in Germania
  • 4 insegnanti di macelleria
  • 5 persone della Camera di Commercio
  • 1 giornalista di una rivista specializzata

 

PROGRAMMA 

DAY 1

Lunedì 18th March 2019

  • 10:00 - Welcome meeting at ENAIP Veneto's headquarters via Ansuino da Forlì 64/A Padova 
  • 10:30 - Presentation of ENAIP Veneto and ENAIP NET (Daniela Dal Zotto – mobility coordinator)
  • 11:00 - Overview of ENAIP training initiatives for butchers (Sabrina Dall’Armi - tutor)
  • 11:30 - Presentation of ERIT and Federcarni (Mr Damiano Chiesa - CEO)
  • 12:00 - Tour of ENAIP's VET centre and butchers’ training labs in Padova. Meet our students and trainers.
  • 12:30 - lunch break hosted by ENAIP Veneto, cooked&served by our 3rd years students.

DAY 2

Martedì 19th March 2019

  • Guided visit to the ancient open air market “Sotto il Salone” in Padova with ENAIP Veneto.
  • Introduction to “Sotto il Salone” butchers’ association (Mr Paolo Martin - president).
  • Tour of the shops (from traditional to organic butchers, from horse to poultry meat, and a variety of food transformation techniques)
  • Conversation with ENAIP’s trainer Mr Lucio Zulian (butcher, owner, hosting company for trainees)
  • Aperitivo padovano with local “spuncioti” (drinks and finger-food)